Kombucha este o băutură fermentată complet natural, cu un nivel scăzut de zahăr, asemănătoare ceaiului. Este produsă pintr-o combinaţie de apă, ceai verde sau negru, zahăr şi ciuperci kombucha. Ciupercile sunt adăugate amestecului de apă, zahăr şi ceai şi împreună rămân la fermentat timp de 8-12 zile. În acest timp se consumă, prin fermentare, 90% din zahărul adăugat. Băutura rezultată din acest proces are un gust uşor acru, acidulat şi răcoritor şi poate fi consumată ca atare sau în cocktail-uri.
De ce să bei Kombucha?
Procesul de fermentare eliberează în băutura rezultată o mulţime de acizi organici, aminoacizi şi enzime active benefice organismului. Unele beneficii ale acestor substante sunt:
- Aminoacizii ajută la crearea lichidului intercelular care serveşte la lubrifierea articulaţiilor din organism
- Acidul glucuronic, precum şi vitamina B ajută la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor din ficat
- Acizii organici, împreună cu acidul L-lactic, previn dezvoltarea infecţiilor cu salmonella şi sunt recunoscuţi pentru ajutorul pe care îl dau în lupta împotriva gutei, artritei şi aterosclerozei.
- Enzime precum lactoza şi invertazica ajută la defalcarea produselor lactate şi a zahărului.
Alte beneficii posibile ale substanţelor din Kombucha includ:
- Alcanizarea corpului şi echilibrarea PH-ului din interior organismului.
- Curăţarea şi vindecarea vezicii biliare şi a rinichilor.
- Îmbunătăţirea metabolismului.
- Îmbunătăţirea digestiei.
- Înlăturarea constipaţiei.
- Creşterea energiei zilnice.
- Reglarea tensiunii arteriale.
- Înlăturarea durerilor de cap şi a migrenelor.
- Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.
- Îmbunătăţirea vederii.
- Reducerea nivelului de glucoză.
- Ajută la regenerearea celulară.
Ce conține fiecare sticlă de Kombucha?
Așa cum am spus, totul începe de la ceai, zahăr, apă și cultură de Kombucha. În timpul procesului complex de transformare a ceaiului obișnuit în Kombucha, este inclusă și activitatea a trei grupe principale de factori – bacterii benefice, enzime și drojdii. O combinație complexă cu un echilibru incredibil de delicat. În timpul învechirii (fermentației) băuturii, acest echilibru este variabil în funcție de diferiții participanți la proces. Acest lucru, la rândul său, duce la formarea unei game largi de acizi, vitamine, probiotice și compuși benefici. Cercetările au demonstrat că, în fiecare Kombucha, produsă prin tehnologia clasică, există:
- Acid oxalic
- Riboflavină (vitamina В2)
- Acid acetic
- Acid acetoacetic/span>
- Acid benzoic
- Acid butanoic
- Cofeină
- Acid citric
- Fructoză
- Acid 2-ceto-gluconic
- Acid 5-ceto-gluconic
- Acid itaconic
- Acid lactic
- Niacinamidă (vitamina PP)
- Acid folic (vitamina B9)
- Piridoxină (vitamina B6)
- Alcool fenetilic
- Acetat de etil
- 4-etil-6-Fosfo gluconat
- Acid propionic (propanoic)
- Acid D-gluconic
- Glucoză
- Acid hexanoic
- Acid glutaric
- Acid succinic
- Acid octanoic
- Tiamină (vitamina B1)
- Acid ascorbic (vitamina C)
- Acid lactic
- Propeni
- Benzonitril
- Acid itaconic
- Acid nicotinic (vitamina B3)
- Fenol
- Acid decanoic
- 2-ceto-3-deoxi acid gluconic
- Acid pantotenic (vitamina B5)
- Cianocobalamină (vitamina B12)
Plus alți 40 de esteri în cantități nesemnificative.
Toate acestea într-o singură sticlă!
Cu adevărat extraordinar!